Het verhaal achter

Combine Stad

In de werkgroep deskundigheidsbevordering van de Combine, een samenwerkingsverband tussen Moviera, Arosa, PerspeKtief/Wende en de Blijf groep, vier organisaties die hulp en opvang bieden aan slachtoffers van huiselijk geweld in de G4-steden, ontstond het idee om de samenwerking met elkaar te vieren met een gezamenlijke dag waarin verbinding, feest en vrijheid centraal stonden.

Samen met werknemers en ervaringsdeskundigen van deze vier organisaties zijn wij aan de slag gegaan om een congres te organiseren waar de bezoekers met elkaar in contact konden komen.

En op een speelse en creatieve manier een goede balans tussen ontspanning en kennisuitwisseling te vinden.

Resultaat

Wat ontstond was een eigen “Combine Stad”, met een Stadhuis, Universiteit, Werkplaats en Theater waar prachtige workshops en inspirerende colleges gegeven werden. Maar in deze stad was er ook een strand waar de medewerkers in de zon lekker konden luieren, een stadsplein met cocktailbar en muzikaal trio, en een heuse ballenbak waar iedereen voor even kind konden zijn. Wij zijn dankbaar dat wij voor de Combine de reis naar deze prachtige dag mochten begeleiden. Combine Stad is een onderdeel van het professionaliseringsprogramma “Experts bij geweld in afhankelijkheidsrelaties”.